Oferta învățământului artistic extrașcolar din sectorul Centru

Direcția educație, tineret și sport Centru informează despre oferta în învățământul extrașcolar artistic din sectorul Centru. Centrele de creație pentru copii și adolescenți prestează în mod gratuit servicii de educație artistică.

Misiunea acestor instituții extrașcolare este să ofere elevilor oportunități de dezvoltare personală și culturală în afara orelor de școală. Programele au rolul de a îmbunătăți abilitățile și pasiunile elevilor, oferindu-le șanse de a descoperi și explora noi domenii de interes.

La Centrul de creație pentru copii ”Floarea soarelui” activează circa 113 cercuri și formații artistice, cu diferite profiluri: dans sportiv, dans popular, dans modern, ansamblul etnofolcloric, ansamblu vocal instrumental, cor, canto, solfegiu, percuție, pian, fluier, orchestră de muzică populară, teatru, vorbirea scenică, cuvânt artistic, teatru de păpuși, artă plastică, broderie, croșetare, macrameu, sculptură miniaturală, ceramică, fotografie artistică, natura și fantezia, design vestimentar, aplicație decorativă și floristică, jucărie capitonat.

În Centrul de Creație tehnică ”Politehnic” puteți alege din 72 de cercuri care oferă instruire în domeniile: motociclism, aero, racheto, automodelism, modelare tehnică primară, design, design vestimentar, informatică, radioconstruire şi prelucrare artistică a lemnului.

Ambele Centre de Creație sunt complet renovate. Primăria municipiului Chișinău a investit în ultimii ani peste 2 milioane de lei în CC Politehnic pentru reabilitarea sălilor și modernizarea sistemului de iluminat. La CC Floarea Soarelui a fost recent schimbată tâmplăria, montate uși și ferestre noi și instalată o alta scara de acces către etajul 2.

Invităm copiii și adolescenții să se dezvolte armonios valorificându-și vocația artistică la Centrele de Creație din sectorul Centru ghidați de cei mai buni profesori.