Concursuri, seminare, ateliere

Concursuri de sector

La data de 30 martie a fost desfasurat concursul la Design pentru elevii din instituțiile de învățământ secundar general din sectorul Centru. Tematica concursului   „Panou decorativ în format 3D – Primăvara”


04.01.2018 – desfășurarea Concursului de creație pentru elevii din instituțiile de învățământ secundar general din sec. Centru „Decorațiuni de Crăciun”. La concurs au participat circa 21 echipe a căte 2 elevi , cu un numar de 21 de lucrări au fost premiate 10 de echipe, care au primit diplome, cupe și dulciuri. La concurs copii au prezentat lucrări realizate in cadrul cercurilor. Ăn cadrul concursului elevii au participat la un atelier de confecționare a felicitarilor de Crăciun.

28.12.2017 – desfășurarea Concursului de creație „Magia Crăciunului”, concursul felicitarilor de Craciun pentru elevii din instituțiile de învățământ secundar general din sec. Centru . La concurs au participat circa 98 copii cu un numar de 112 de lucrări au fost premiați 28 de elevi, care au primit diplome și cadouri.

01.12- 15.12.2017 – participarea la Concursul educațional „Eco-Friendly”. Scopul concursului-  optimizarea consumului de electricitate, utilizarea surselor regenerabile de energie, reducerea deșeurilor industriale prin colectarea și reciclarea deșeurilor. Discipolul Centrului de creație tehnică pentruți copii și adolescenți  „Politehnic” ,Crudu Mihai ,cl a –VII-a , s-a ales cu Premiul Mare.  Sub îndrumarea conducătorului de cerc de Design – Balanuța Aurica confecționat o lucrare din dopuri de plută – „Cetatea Sorocii”.

12.11.2017 – Desfășurarea competițiilor la aeromodelism ”Master Leer” . La competiții au participat elevi pasionați de aeromodelism din instituțiile de învățământ din sector si centrele de creație.

30.10.2017 – desfășurarea Concursului de Desen și Artă fotografică cu elevii din instituțiile de învățământ secundar general din sec. Centru „Toamna în Chișinău”. La concurs au participat circa 52 copii cu un numar de 75 de lucrări (desene și fotografii) au fost premiați 28 de elevi, care au primit diplome și cadouri.

08.10.2017 – Organizarea expoziției de artă fotografică „Chișinăul de ieri, Chișinăul de azi” in cadrul Primăriei mun. Chișinău, realizate de elevii instituțiilor de învățământ din municipiu cu ocazia Hramului orasului.

01.10.2017- Participarea copiilor din cercul Motociclism la Campionatul Moldovei la motocross, or. Bender, Conducător dl Alexandru  Voronov.

Echipa CCT”Politehnic” s-a clasat pe locul III

Elevii au obținut următoarele rezultate în clasamentul individual:

Rusu Nicolai – locul I

Sacaluș Olesea- s-a clasat pe locul II

Crăciun Maximilian – locul III

 


Seminare teoretico-practice pentru cadrele didactice

02.01.2018 – seminar teoretico-practic pentru cadrele didactice din sectorul Centru cu genericul : ” Principiile de realizare a compozițiilor decorative. confecționarea panourilor de interior în format 3D”. Conducătorii de cerc au avut posibilitatea de a demonstra lucrarile realizate din diverse materiale piele, carton, stofa, materiale reciclabile, care pot fi realizate in cadrul activităților împreună cu elevii.


Ateliere de creație

16.12.2017- Participarea cadrelor didactice cu expoziție de creație tehnică și ateliere de creație la evenimentul „Carnavalul Copiilor” organizat de Redacția revistei „Odoraș”. copii de toate vârstele au avut posibilitatea de a participa la atelierela propuse și să confecționeze Felicitări si Decorațiuni de Craciun, brațări, jucării eco pentru brad, modele de avioane.